Work begins on Peckham Rye Station Square regeneration

22 March 2018

Work has started behind the scenes to transform Peckham Rye Station Square from a dimly lit, narrow space into a generous and vibrant public square.

Southwark Council has been working with the GLA to deliver the project, which has been an aspiration of communities and residents in Peckham, since the idea was first suggested over 10 years ago.

The beautiful Grade II listed station building will be enhanced and celebrated by its new surroundings while the exposed viaducts along the north and south side of the square will create new places for local and independent business to trade, animating the square and providing a sense of safety.

The refurbishment and extension of the Blenheim Grove corner building will create space for a community groups to meet alongside a garden roof and affordable work space for entrepreneurs and start up businesses.

Cllr Mark Williams, cabinet member for regeneration and new homes, said: “This project has been a long time coming but it has been important for us to take time to work with a wide range of people in the local community to create this co-designed space that will create the open, inviting and bustling gateway that Peckham, with all its vibrancy, deserves.”

Some of the businesses affected by the work will have to temporarily relocate. The council is delivering Peckham Palms to help re-locate some businesses, especially the hair and beauty shops along Blenheim Grove. This is due to be completed this summer. 

Page last updated: 22 March 2018